lentokalusto

lentokalusto

Orion laskussa
  36:lle Tietoa ja kuvia kalustosta

Klikkaamalla kuvaa saat sen isompana näkyviin ja sen lisäksi hiukan teknisiä tietoja.

Koneiden käsikirjat ovat pdf-muodossa ja monet tiedostoista on myös tehty paperikopiosta scannaamalla.

DG-500 Orion OH-1004 DG-505 Orion on monipuolinen kaksipaikkainen purjekone, joka soveltuu hyvin sekä perus- että jatkokoulutukseen. Koneen käsikirjat löydät jäsensivuiltamme. Kts. myös tarkastuslistat ja kuormauslaskuri. Valmistaja: DG Flugzeugbau Gmbh.
OH-1023 Glasflügel 304 CZ-17 on yksipaikkainen laippakone (15m luokka). Koneen varustukseen kuuluu myös jatkopalat 17 metriseksi. Käsikirja (3 Mt). Valmistaja HpH Ldt.
Astir OH-929 G102 Astir CS -koneella lennetään ensimmäiset yksipaikkaistyypit. Astir hankittiin loppuvuodesta 2015 kerhon yleiskoneeksi, jolla voi lentää myös pilvi-, taito- ja matkalentoja. Käsikirja (2 Mt) LX160 variometrin käsikirja (1.2 Mt). Grob-Aerospace, Fiberglas-technik Rudolf Lindner Gmbh & Co.
LS-4 OH-713 LS-4A, vakioluokan kone. Tällä voi lentää kilpailuissakin, ainakin kerholuokassa. Käsikirja (800 kt). Englanninkielinen käsikirja. Tekninen käsikirja (en). VP4 variometrin käsikirja (574 kt). Koneen valmistaja on LS-Flugzeugbau, joka sittemmin yhdistyi DG Flugzeugbau:n kanssa.
LS-7 OH-823 LS-7, vakioluokan kone, joka soveltuu kilpailukäyttöön. Koneella on voitettu mm. SM-kilpailut. Käsikirja (1.6 Mt). Filser LX160 variometrin käsikirja (1.2 Mt). Valmistaja on LS-Flugzeugbau.
K8 OH-314 K-8B, on edellisiä hieman vanhempaa polvea ja rakenteeltaan metalliputkirunkoinen kangasverhoiltu puukone. Tällä koneella lennetään jokasyksyiset maaliinlaskukilpailut. Kone on valmistettu suomessa lisenssillä K. K. Lehtovaaran toimesta (sarjanro. 3). Tyypin oikeudet omistaa Alexander-Schleicher Gmbh, jolle koneen suunnitteli Rudolf Kaiser.
skylaunch-vintturi Skylaunch 2 evolution, on nykyinen (vuodesta 2011) vintturimme. Valmistaja Skylaunch ltd

YHTEYSTIEDOT