PURJELENTO

Sitä aidointa lentämistä!

Puchacz vintturihinauksessa Lähes äänettömästi taivaalla liitävä purjelentokone tarjoaa ohjaajalleen upeita elämyksiä. Kone pysyy ilmassa lentäjän taitojen avulla. Vain löytämällä nostavan ilmavirtauksen, termiikin, voi lentoa jatkaa. Purjekone käyttääkin energialähteenään hinauksesta irroittautumisen jälkeen ainoastaan aurinkoa!

Purjelentokoulutuksen alaikäraja on 15 vuotta ja Trafi voi myöntää itsenäiseen toimintaan oikeuttavan lupakirjan 16-vuotiaalle. Ennen yksinlentojen aloittamista on myös käytävä lääkärintarkastuksessa, mutta vaatimukset eivät ole tiukat. Esimerkiksi silmälasit eivät estä purjelentoharrastusta. Kuopion ilmailuyhdistyksen järjestämä lupakirjakurssi maksaa 1000€ + vintturihinaukset. Ennen kurssipäätöksen tekoa on mahdollista tutustua purjelentotoimintaan myös Rautavaaran lentokeskuksessa. Sieltä löytyvät myös asianmukaiset majoitustilat ja Lentokahvio.

Rautavaaran lentokeskus ilmastaKuopion ilmailuyhdistys antaa jäsenilleen myös jatkokoulutusta. Siihen voi kuulua mittarilento-koulutus pilvessä lentämistä varten tai matkalentokoulutus, jonka turvin voi lähteä todellisiin purjelento-seikkailuihin eri puolille Suomea. Purjekoneilla voidaan harrastaa myös taitolentoa.

Oma purjelentämisen muotonsa on moottoripurjelentäminen. Moottoripurjehtijat eli moput voivat lentää myös oman moottorin voimin.

KIY:n ankkalogoKuopiossa toimiva Kuopion ilmailuyhdistys on eräs Suomen vanhimpia ilmailukerhoja, se täyttää 90 vuotta vuonna 2013. Kerho omistaa viisi purjekonetta. Koneet ovat jäsenten käytössä jäsenmaksua ja kulukorvausta vastaan. Purjelentotunti kaikkine kuluineen maksaa noin 10 - 50 euroa koneesta ja lähtötavasta riippuen.

Lisätietoja purjelennosta löydät internetistä esimerkiksi Kuopion ilmailuyhdistyksen https://kiy.fi tai Suomen ilmailuliiton http://www.ilmailu.fi sivuilta ja Wikipediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Purjelento.

Lisätietoja Kuopion ilmailuyhdistyksen toiminnasta ja koulutuksesta:
Reijo Tuononen,  puh 0400 778630, .

Tervetuloa mukaan pilottien joukkoon!