Varausohje

 Mallivaraukset
2016-06-18
1000 - 1600
FL190 IFR
Pilvikeliä tulossa!
2016-06-19
1000 - 1600
FL95 VFR

Muutokset 2015 loppuvuodesta

Ilmailukartat uusittiin 12.11 (uusi vs. edellinen). Samalla Kuopion TMA:n local TRA numerointi muuttui. Lisäksi Rautavaaran D-alue on nyt jaettu kahtia ja myös sen numero muuttui (nyt D145A/B alueet). Muutosten takia myös ilmatilauudistuksen koulutusmateriaalia on päivitetty.

2014 ilmatilauudistuksen vaikutukset

Vanha purjelentoalue G43 poistui. Samoin suojailmatila ja MILCTA. Tilalle tulivat purjelentoa varten perustettu vaara-alue ja ilmavoimille TRA/TSA alueet. Kuopion TMA kasvoi ja ulottuu nyt lähelle EFRA:a. Sotinpuron D-alueesta tuli rajoitusalue R72.

TSA-alueiden varaukset alkavat 1.5.-30.9. välisenä aikana normaalisti pinnalta 65. Jos TSA varauksia ei ole, valvottu ilmatila alkaa pinnalta 95. Normipäivinä voi siis lentää VFR-lentoja ilman erillistä varausta nousten FL65 asti. Aktiiviselle TSA-alueelle ei lennonjohto voi myöntää selvitystä.

Ennen päivän lentoja tarkista

Ilmatilauudistus 2014 - itseopiskelumateriaali.

Purjelentoalueen varaukset

Purjelentoalueiden (D145A/B) ilmatilan varaamiseen voidaan käyttää viime vuosilta tuttua menettelyä. KIY:llä on oikeus tehdä ilmatilavarauksia D145 alueille AA-statuksella (Approved Agency) seuraavan ennakkoilmoitusmenettelyn avulla.

  1. Lentopäivää edeltävänä päivänä, viimeistään klo 12.00 mennessä, tulee AMC:lle jättää ennakkovarausilmoitus halutusta varauksesta.
  2. AMC käsittelee asian iltapäivällä ja ottaa yhteyttä saman päivän aikana varaajaan, mikäli on tarvetta keskustella varauksesta.
  3. Varaus on vielä vahvistettava seuraavana aamuna n. 1 tunti ennen aioittua varauksen alkamista (on voimassa vasta sitten).

Varaukset käytännössä

Varaustilanne näkyy kerhon sivuilla oikeassa reunassa oheisen mallin mukaan. Vihreä laatikko kertoo kuluvan päivän varauksen. Keltainen seuraavalle päivälle tehdyn esivarauksen. Jos esivaraus joudutaan perumaan, laatikko on punainen.

Teemme siis tarpeen mukaan esivarauksen ja vahvistamme sen seuraavana aamuna (tai perumme sään tai lentäjien puuttuessa).

Mikäli haluat saada varausta D145 A tai B-alueille, tarkista ensin kerhon sivuilta onko vireillä olevaa esivarausta (keltainen loota). Ota sitten tarvittaessa hyvissä ajoin (klo 1000 mennessä) yhteyttä vuorossa olevaa vastuuhenkilöön. Varaustoiveet puhelimitse!

Varauspäivystys

Vastuuhenkilöt

Mikäli et saa päivystysvuorossa olevaa henkilöä kiinni, ota yhteys Kariin tai seuraaviin varahenkilöihin: Pekka Marjamaa, Asko Oinonen, Reijo Tuononen, Petri Vartiainen ja Erkki Sutinen. Tämä ryhmä sopii kesän päivystykset keskenään.

Kuopion TMA:n harjoitusalueet

Näiden alueiden käytöstä on sovittava suoraan Kuopion lähestymislennonjohdon kanssa (eikä aluelennonjohdon). Kts. EFKU kartta paikallisten harjoitusalueiden luettelosta.

Ennen TMA:lle menoa, ota yhteys Kuopion tutkaan ja pyydä selvitys haluamallesi alueelle (esim. TRAKU02, jos olet menossa Tahkon päälle).