PURJELENTÄJIEN MATKALENTOLEIRI RAUTAVAARALLA 2013

Kuopion ilmailuyhdistys ry järjestää yhdessä SUIO Oy:n kanssa matkalentoleirin Rautavaaralla 24.-29.6.2013. Leiri on avoin kaikille matkalennosta ja oman lentotaidon kehittämisestä kiinnostuneille.

Leirin pääkouluttajana toimii Markku Kuusisto Suomen urheiluilmailuopistolta. Muina kouluttajina toimivat kerhojen kokeneemmat matkalentäjät. Koulukoneina käytetään opiston Duo Discus- ja kerhon Orion-koneita.

Leirin tavoitteena on kouluttaa matkapurjelennon perusteet, innostaa ja rohkaista kentän kiertäjää ensimmäisille matkalannoille liitomatkan ulkopuolelle kentästä ja lentää HC-lentoja. Kokeneemmille matkalentäjille on tarjolla lennon optimointia ja nopeuden kasvua. Päivän aikana koulu- ja harjoituskoneilla pyritään lentämään kaksi lentokierrosta. Lentotehtävät ovat noin 2 - 3 tunnin mittaisia ja tehtävien pituudet annetaan leiriläisten kokemuksen mukaan. Tehtävien pika-analysointi pidetään päivittäin. Huonon sään ohjelmana on mm. lentotehtävien tarkempi analysointi ja kehittyminen matkalentäjänä.

Ennakkoharjoittelu

Ennen leiriä osallistujilla tulisi olla riittävä rutiini maaliinlaskun suorittamisesta, eli valmius maastolaskun tekemiseen. Leirillä on tarkoitus harjoitella varsinaista matkalentämistä, joten hanki riittävästi laskurutiinia jo ennen leiriä. Laskujen tulisi osua laskusaralle ja lähestymisen tulisi olla rauhallinen ja hallittu. Mikäli et ole aiemmin tehnyt maastolaskua, tai niistä on pidempi aika, kannattaa ottaa opettaja tai kokenut matkalentäjä arvioimaan suorituksia.

Luonnollisesti myös termiikkilentämisen tulisi olla vaivatonta, joten termiikkiharjoituksia mahdollisuuksien mukaan ennen leiriä.

Tutustu myös matkalentämisen kirjallisuuteen ja tutustu EFRA:n alueen karttaan.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla mestari ennen leiriä, tarkoitus on harjoitella porukassa ja oppia uutta kokeneempien opastuksella.

Hinaukset

Vintturi 20 €/kpl, 260 €/20 kpl paketti, voimassa kaudella 2013 ja 2014.

Majoitus

Majoitus parakissa 15 €/vrk/hlö tai 60 €/vk/hlö. Asuntovaunu, auto- ja telttapaikkapaikka 25 €/vk (sis. sähkön ja saunamaksun).

Lennot

Matkakoululennot Duolla ja Orionilla 25 €/h (kerholaiset, kaudelle 2013 paketin lunastaneet) ja 50 €/h muut. KIY konevuokrat ovat normaalihinnastojen mukaan.

Ruokailut

Aamupala 5 € ja lounas 8 €. Leirin aikana kuppila pyritään pitämään auki. Aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

Leirimaksu

Leirimaksu on 50 €.

Lisätietoja

Pekka Marjamaa tai 0400-866076 Kari Ylihärsilä tai 0400-577 272

Ilmoittautumiset 14.6 mennessä Petri Vartiaiselle, 040-8277260, .