LENTOKALUSTO

Orion laskussa
  36:lle

Tietoa ja kuvia kalustosta

Klikkaamalla kuvaa saat sen isompana näkyviin ja sen lisäksi hiukan teknisiä tietoja.

Koneiden käsikirjat ovat pdf-muodossa ja monet tiedostoista on myös tehty paperikopiosta scannaamalla, joten ne ovat kooltaan melko suuria.

DG-500 Orion OH-1004 DG-505 Orion on monipuolinen kaksipaikkainen purjekone, joka soveltuu hyvin sekä perus- että jatkokoulutukseen. Koneen käsikirjat löydät jäsensivuiltamme. Kts. myös tarkastuslistat ja kuormauslaskuri. Valmistaja: DG Flugzeugbau Gmbh.
OH-1023 Glasflügel 304 CZ-17. Käsikirja (3 Mt). Valmistaja HpH Ldt.
Astir OH-929 Grob G 102 Astir CS -koneella lennetään ensimmäiset yksipaikkaistyypit. Astir hankittiin loppuvuodesta 2015 kerhon yleiskoneeksi, jolla voi lentää myös pilvi-, taito- ja matkalentoja. Käsikirja (2 Mt) variometrin käsikirja (574 kt). Grob-Aerospace, Fiberglas-technik Rudolf Lindner Gmbh & Co.
LS-4 OH-713 LS-4A, vakioluokan kone. Tällä voi lentää kilpailuissakin, ainakin kerholuokassa. Käsikirja (800 kt). Englanninkielinen käsikirja. Tekninen käsikirja (en). VP4 variometrin käsikirja (574 kt). Koneen valmistaja on LS-Flugzeugbau, joka sittemmin yhdistyi DG Flugzeugbau:n kanssa.
LS-7 OH-823 LS-7, vakioluokan kone, joka soveltuu kilpailukäyttöön. Koneella on voitettu mm. SM-kilpailut. Käsikirja (1.6 Mt). Filser LX160 variometrin käsikirja (1.2 Mt). Valmistaja on LS-Flugzeugbau.
K8 OH-314 K-8B, on edellisiä hieman vanhempaa polvea ja rakenteeltaan metalliputkirunkoinen kangasverhoiltu puukone. Tällä koneella lennetään jokasyksyiset maaliinlaskukilpailut. Kone on tällä hetkellä peruskorjauksessa. Kone on valmistettu suomessa lisenssillä K. K. Lehtovaaran toimesta (sarjanro. 3). Tyypin oikeudet omistaa Alexander-Schleicher Gmbh, jolle koneen suunnitteli Rudolf Kaiser.
skylaunch-vintturi Skylaunch 2 evolution, on uusi (2011) vintturimme.